Horoszkópmindenség
Menü
 
INDIÁN horoszkóp
 
ICQ
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Nyugati asztrológia
 
Keleti asztrológia
 
Kedvenc
 
Naptár
2020. Május
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Az asztrológia története

Nem tudjuk pontosan, mikor jött létre az asztrológia tudománya.
Az azonban bizonyos, hogy az emberiséget a történelem kezdete óta lenyűgözik a csillagok.
A Cr
Ô-magnoni  időből származó csontleletek, amelyekre a holdváltozásokat vésték, azt sugallják, hogy már az emberi civilizáció hajnala óta vizsgáljuk a bolygók mozgását.

Az égbolt feltérképezése :

Érdemes eltűnődni azon, vajon az ősember kapcsolatba hozta-e a csillagállásokat az azokkal egyidőben bekövetkező földi eseményekkel.
Cicero, a római szónok és államférfi, írásaiban utalt a hódító római seregek kezébe került babilóniai csillagászati feljegyzésekre.
Azt állította, hogy ezek a bolygók pontos  mozgását tartalmazó feljegyzések valószínűleg negyvenhétezer évre nyúlnak vissza.
Egészen biztos, hogy már igen régen felismerték a nappal és éjszaka, az évszakok, az élet és a halál, a növényzet pusztulása és újrahajtása, a madarak költözése, az árapály és más jelenségek periodicitását.
Valamilyen mértékig észlelniük kellett az égbolt hasonlóan  ciklikus változásait is : a Nap és a Hold váltakozását, a Hold fázisait, a bolygók keltét és nyugtát, és a különféle csillagrajzok éves mozgását az égbolton.
Az ősidőkben, amikor a földművelés és az állattenyésztés kezdődött, az emberek óhatatlanul szükségesnek érezték, hogy megjósolják az évszakok változását, és előre jelezzék az időjárási viszonyokat.
A holdfázisok számolása és a Nap látható égi mozgása például képessé tette őket arra, hogy kiszámítsák az idő múlását. Végül aztán egy másik, akár helyes, akár téves összefüggést is felfedeztek.
A napfogyatkozásokat, az üstökösök feltűnését és más visszatérő kozmikus jelenségeket földi katasztrófákkal hozták kapcsolatba, amilyen a pestis vagy az árvizek.
Így minden bizonnyal igen nagyra becsülték azokat, akik képesek voltak előre jelezni az efféle égi események várható idejét, lehetővé téve a felkészülést a hozzájuk társuló, katasztrofális következményekre.
Elképzelhető, hogy a bolygómozgások kezdeti megfigyelése az idők folyamán az együttállások alaposabb tanulmányozásához vezetett, amiből megszületett az asztrológia.

A tudomány elterjedése :

Általánosan elfogadott vélemény, hogy a mai formájában használatos asztrológia hat-nyolcezer évvel ezelőttről, Mezopotámiából származik.
A kaldeusok és a babilóniaiak ismerték fel, hogy a bolygók mozgása és a földi események valahogy összefüggnek.
A tanult, csillagászatban és csillagjóslásban jártas írnokok feladata volt, hogy naptári feljegyzéseket készítsenek, bejelentsék az évszakok kezdetét és végét, értelmezzék a változó csillagállások  rejtett üzeneteit, és főként, hogy ezen megállapítások alapján királyukról és országukról jövendöljenek.
Az asztrológiai tudás Mezopotámiából Egyiptomba, az ókori Görögországba és a Római Birodalomba került, innét vette át az ismert nyugati világ többi része. Éppenséggel a három királyok is három kaldeai csillagjós volt, akik az őket vezető csillagot követve eljutattak abba az istállóba, ahol a gyermek Jézus megszületett.

Asztrológia keleten :

Ugyanebben az időben a Kelet messzi országaiban, merőben eltérő földrajzi viszonyok között, az előzőektől függetlenül figyelték meg az égitesteket, készítettek naptári feljegyzéseket és tanulmányozták a bolygók előjelzéseit. Némely szaktekintély hovatovább úgy tartja, hogy a bolygóhatásokra alapozott jövendölés Kínában sokkal előbb alakult ki, mint Közép-Ázsiában és Európában.
Nem vitás, az i.e. 2500 körül keletkezett kínai időszámítási feljegyzések arról tanúskodnak, hogy a kínai bölcsek már jóval korábban átfogó csillagászati ismeretekkel rendelkeztek, és ekkoriban már igen jártasak voltak a csillagjóslás tudományában.
Érdekes, hogy noha a keleti és a nyugati asztrológiai rendszer néhány elve alapvetően különbözik, kialakulásuk és fejlődésük láthatóan hasonló utat követett.
Eredetileg az asztrológia tudománya mindenütt kizárólag az uralkodót és országát illető jóslásra szolgált.Csak évszázadokkal később vált a széles néptömegek jövendölési eszközévé.

Stonehenge :

Az i.e. 2500 körül épült Stonehenge valószínűleg egy óriási csillagvizsgáló volt.
A kövek speciális csoportosítása lehetővé tette a megfigyelők számára, hogy felrajzolják a Nap és a Hold mozgását, és ezáltal előrejelezzék a csillagászati jelenségeket, beleértve a napfordulókat és különösen a napfogyatkozásokat, amelyekről úgy vélték, hogy balsorsot és szerencsétlenséget hoznak.
Ez a körmönfont építmény bizonyítja, hogy Észak-Európa lakói ekkorra már fejlett csillagászati ismeretek birtokában voltak.

Csillagászat kontra csillagjóslás :

Mindkét tudomány elnevezése a ,,csillag˝ jelentésű görög ,,asztron˝
szóból származik, és mindkettő a naprendszerrel és az univerzumot alkotó csillagok állásával foglalkozik.
A csillagászat (asztronómia) lényegében az égitestek matematikai összefüggését kutatja, míg az asztrológia azok jelentését és a földi életre tett lehetséges hatásukat vizsgálja.
Kezdetben a két rendszer összekapcsolódott, egyiket sem tanították a másik nélkül. Valójában egészen eddig az évezredig egy magára valamit is adó orvos sem gyakorolta a hivatását mindkét tudományterületen való alapos jártasság nélkül, és addig nem is állt neki a beteg kezelésének, amíg át nem tanulmányozta születési adatait.  
Óra
 
Számláló
Indulás: 2005-01-22
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!