Horoszkópmindenség
Menü
 
INDIÁN horoszkóp
 
ICQ
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Nyugati asztrológia
 
Keleti asztrológia
 
Kedvenc
 
Naptár
2020. Augusztus
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Bevezetés a kínai asztrológiába

A Keleti asztrológia bonyolult, körmönfont tudomány, s a sok fejtörést okozó finom részletek teljes megértéséhez rengeteg időre és türelemre van szükség. A rendszer számos különböző szinten használható, s ezek mindegyike önmagában is lenyűgöző. Egészében seregnyi dologról ad felvilágosítást, s felbecsülhetetlen értékű bepillantást nyújt az ember jellemének és életútjának minden kérdésébe.

Ciklusok a ciklusokban
Az összetettség magvát a keleti időszámítási rendszer képzi, kulcsszerepben a Nappal, a Holddal és a Jupiterrel, amelyeket egymáshoz képest igencsak különböző sebességgel látunk az égen keresztülhaladni.
Az év a Hold mozgásán alapszik, és holdfázisok szerint számítják. Így az Újév január vége és február vége között, más-más napokra eshet. A napokat tízes csoportokba osztják, ugyanakkor huszonnégyszer két hét (mindegyik tizenöt napig tart) tesz ki egy napévet.
Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az a tizenkét évnyi időszak, amely alatt a Jupiter kerüli körbe
a Napot, ,,nagy év˝  néven ismert.
Öt ilyen nagy év egy hatvanéves főciklust tesz ki, amely, ha letelt, kezdődik elölről.

A nagy év tizenkét állatjegye
A keleti sztrológiában a tizenkétéves ciklus egy-egy évét képviselő állatokat minden kínai ember jól ismeri. Az állatjegyek szigorú sorrendben következnek:
első a Patkány, amelyet a Bivaly, Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, Ló, Majom, Kecske, Kakas, Kutya és végül a Disznó követ.
Mindegyik állat annak az alapvető ,,karakternek˝ , ,,színnek˝ ,
, illetve ,,íznek˝ a jelképe, amely rányomja bélyegét minden élőlényre és egyébre, ami az adott évben napvilágot lát.
A Bivaly jegyében született emberek például természetükben, tehetségükben, vérmérsékletükben és még sorsukban is jelentősen különböznek azoktól, akik mondjuk a Kígyó, a Majom vagy a Kakas évében születtek. A kínai sztrológia alapelve az az elképzelés, hogy a születési év befolyásolja a személyiséget, erre a vázra épül az egyes emberek személyre szabott horoszkópja.

Kiegészítés egyéb szintekkel
Természetesen ha valakit pusztán az állatjegye sajátosságaival kívánnánk jellemezni, igen durva ecsettel festenénk, hiszen nincs két egyforma Tigris, vagy két pontosan
ugyanolyan Kutya, még ha azonos évben születtek is.
Ezért annak érdekében, hogy magyarázattal szolgálhassunk arra nézve, mi az oka az egyik embert a másiktól megkülönböztető apró személyiségjegyeknek, figyelmünket a szövevényes keleti rendszer finomabb részleteire kell összpontosítanunk. Ezek közül legszembetűnőbbek az egyes évek uralkodó elemei, az évek jin-jang polaritása, valamint az adott személy születésének órája.

Az elemek
A kínai filozófia szerint az öt őselem, mégpedig sorrendben a fa, tűz, föld, fém és víz, minden élőlény
alapvető összetevői. A hatvanéves perióduson belül az azonos állatjegyeket más-más elem uralja.
Így például, ha valaki 1938-ban született, föld-Tigris lesz, míg aki 1950-ben, az fém-Tigris, 1962-ben
pedig víz-Tigris, és így tovább.
Az állatjegy minden soron következő megjelenését az éppen sorra kerülő elem tulajdonságai módosítják, s ezáltal ugyanazon állatjegynél is eltérések mutatkoznak a horoszkópban a születési év szerint.
Az egyes elemektől származó jellemvonások a következők:

Elem:

Legjellemzőbb vonások:

Fa

melegszívű, nagylelkű, megfontolt, elegáns, együttműködő

Tűz

dinamikus, határozott, újító, vidám, tiszta gondolkodású

Föld

becsületes, türelmes, felelősségteljes, körültekintő

Fém

erős, erkölcsös, törekvő, energikus, független

Víz

rugalmas, megnyerő, diplomatikus, kreatív, kedves                                

 

Óra
 
Számláló
Indulás: 2005-01-22
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!